Statutul Comunității Prietenii “Mănăstirii Oașa”

Statutul Comunității Prietenii “Mănăstirii Oașa”

Cine suntem NOI ?

Suntem un Buchet de Suflete strânse ca izvoarele și râurile în aceeași Albie de fluviu, fluviu ce poartă numele “Mănăstirea Oașa”.
Suflete ce iubesc Mănăstirea Oașa, de oriunde s-ar afla. Oameni care aici au găsit pacea, rostul adâncii cufundari în ei înșiși, deschiderea de inima spre credință, zborul spre adevărata libertate, cea întru Hristos.
Membrii Asociațiilor de tineri ce au crescut în jurul Mănăstirii Oașa, tineri din toată țara care se implică și deruleaza programe educative, culturale și religioase , Proiectele Asociațiilor în sine, români din țară sau din străinătate care au poposit în mijlocul munților ce îmbrățișează Sfânta Mănăstire, suflete de alte naționalități care și-au găsit aici Cuib inimii lor, cu toții ne regăsim în aceasta grădină virtuală, fie activ, prin acțiunile în care suntem implicați, fie ca cititori sau viitori pelerini.

Aici regăsim, adunate într-un unic spațiu virtual:
• o Arhivă-Bibliotecă în care au fost adunate documentare- clipuri- interviuri și articole apărute despre și cu Părintele Teofil Păraian de-a lungul anilor, Bătrânul și Tatăl duhovnicesc al Sfintei Mănăstiri.
• Documentare- interviuri- articole apărute în Media despre Sfânta Mănăstire și Părinții Mănăstirii Oașa și ai Schitului de la Găbud.
• Proiectele educative-culturale-religioase desfășurate de Asociațiile de tineri, formate în jurul Mănăstirii Oașa.
• Tabere studențești. Excursii. Dezbateri. Programe. Colocvii. Sesiuni de Comunicare. Conferințe.
• Pagină de Creație, Descoperire și de Informare “ Daruri de Tineri”- Tineri Talentați în diverse domenii- pictură, poezie, proză, design vestimentar, recital, Tineri talentati, daruiti, despre care dorim să se știe.
Vă invităm alături de noi, împreună, pe o Carare frumoasă, cu flori ale credinței ortodoxe sădite pe de o parte și de alta a Drumului cu codri de simtăminte din suflet pornite, cu învățătură sănătoasă despre credința și istoria acestui popor, codri fără anotimpuri și cu Munți de trăire spre care tindem, urcând pas cu pas și coborând totodată în noi înșine, cu sprijinul în rugăciune și îndrumare al Părinților Sfintei Mănăstiri.

Doamne, ajută!